Dolgu Uygulamaları, Dudak Dolgusu

Dolgu İle Dudak Estetiği

Kadınların büyük bir ilgiyle takip ettiği estetik prosedürlerden olan dudak dolgu uygulaması, uygulama şekli, süresi ve uygulamanın güvenirliliği ile ilgili birçok konuda, kulaktan kulağa yayılan hikayeler bazen gerçek dışı bilgiler içerebiliyor ve tedirginliğe neden oluyor.

Dudak dolgusunu sadece kadınlar yaptırabilir.
Genetik faktörlerle ve yaşın ilerlemesiyle birlikte cilt altındaki hyaluronik asidin azalması sonucu kadın ve erkeklerde cilt elastikiyetini kaybeder. Kaybın yaşanması ile dudaklarda sarkma, azalma ve uzama meydana gelebilir. Genelde yaygın olarak düşünülen; dudak dolgusunu sadece kadınların yaptırdığı yönünde olmakta. Erkeklerde de dudak şekillendirme ve hacimlendirmek için dudak dolgularının kullanımı oldukça sık kullanılmakta ve doğal görünümlü sonuçlar vermektedir.

Dudak enjeksiyon işlemi
Uzman ellerde enjeksiyon işlemi kullanıldığında sadece 10-15 dakika gibi bir sürede tamamlanan oldukça hızlı ve konforlu bir uygulamadır. İşlem sonuçlarını yapıldığı an itibari ile almaya başlarsınız, sonuç hemen fark edilebilir. Enjeksiyon işlemi sırasında az bir miktar ağrı olabilmekteydi, fakat günümüzdeki enjeksiyonlar lokal bir anestezik olan lidokain içerdiği için ağrısını azaltarak konforlu bir deneyim sağlar.

Dudak dolgusu enjeksiyonları, balık dudağına benzer şekilde çirkin bir görünüme sebep olmaktadır.
Estetik tıp doktorları ‘Sonumun balık dudağı gibi olmasını istemiyorum’ diyen birçok hastayı dinlemeye alışıktırlar. Balık dudağı görüntüsü dudak dolgusu açısından kötü bir izlenim oluşturmuştur. Birçok kişiyi dudak dolgusu enjeksiyonlarından uzaklaştırmıştır. Kişiye özel olarak uygulanan dudak dolgusu, enjeksiyon miktarını optimum sonuca odaklı şekilde ayarlayabilen deneyimli bir uzman tarafından yapılan işlemler oldukça memnuniyet vericidir. Yaşanan kötü örneklerle uzaktan yakından alakası olmamaktadır.

Dudak dolgusu ile dudakların şekli değiştirilemez.
Dudak dolgusu ile dudaklar, deneyimli bir estetik uzmanı tarafından gerçekleştirilen doğru enjeksiyon teknikleriyle işlem öncesi planlandığı gibi şekillendirilebilmektedir. Ancak işlem öncesi mutlaka doktorunuzla beklentilerinizin nasıl olduğu ve bunun mümkün olup olmadığı hakkında konuşmalısınız.

Dudak dolgusu enjeksiyonu sonrasında eve gidip istirahat gerekirmi.
Uygulama herhangi bir zamanda yapılabilir, sonrasında normal yaşama rahatlıkla veya işe geri dönülebilir.

Dudak dolgusu sonra dudaklar yapay görünür mü.
Hiç kimse dudaklarının görüntüsünün sahte görünmesini istemez. Sahte görüntü ise implantların ve yapay dolguların kullanılmasıyla oluşma ihtimali olan bir durumdur. Dudak dokusuna ve cildine uygun bir ürün ve doğru miktarda kullanıldığında yapay görüntü olma olasılığı çok düşüktür.

Dolgunun etkisi kısa süreli olmaktadır.
Dolgunun etkinlik süresi kişinin yaşı, dudak yapısı, elastikiyeti, enjekte edilen dolgu maddesinin özellikleri, miktarı, kalitesi gibi bir dizi faktöre bağlıdır. Bununla birlikle, hyaluronik asit kaynaklı dermal dolguların, özellikle yeni teknolojisiyle üretilmiş yeni nesil dolguların etkisi 1 yıl gibi uzun bir süre boyunca devam etmektedir.

Dolgu yaptırılınca estetik işlem yapıldığı başkaları tarafından hemen fark edilir.
Hekim tarafında yapılan teşhis, kişinin yüz haritasının uzaktan ve yakından iyi değerlendirilmesi, dudaklarının ihtiyacını iyi anlamak ve dudak için uygun ürün seçimi kadar deneyim de büyük önem taşımaktadır. Yeni geliştirilen jel kıvamlı dolgu maddeleriyle dudaklara şekillendirilebilir ve dolgunluk verebilir. Sonuç; estetik hekimin uygun enjeksiyonu planlamak uzmanlık gerektirdiği tekniği ve tamamen hastanın ne istediği ile ilgilidir. İstenilen amaç dolgun, güzel ve tazelenmiş görünümlü dudaklar elde edebilmek; bakıldığı zaman, kişinin neresinde nasıl bir uygulama yapıldığının farkedilmemesi olmalıdır.

Ağız çevresine yapılan dolgu ve botox uygulamalarının etkileri.
Botox ve hyalüronik asit dolgular aynı şeyler değildir. Temel bazı fonksiyonlar aynı olsa bile, birbirinden oldukça farklıdır. Botox kırışıklıkların silikleşmesine dolgular ise kırışıklık ve bazı olukları doldurulmasına yardımcı olmayı sağlar. Botox (Botulinum toksini), Clostridium Botulinum adlı bakteriden elde edilen toksin. Bu madde sinirlerden kaslara uyarının iletimini bloke ederek kasların gevşemesini sağlamaktadır. Sonuç aynı olsa da mekanizma ve çalışma şekilleri birbirinden farklıdır. Önerilen tedavi bütünsel, kombine edilmiş tedavilerdir. Bu bütünsel yaklaşım botox ve dolgu uygulamalarının birlikte uygulanması şeklinde ifade edilir.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir