Kol Sarkmaları Nasıl Tedavi Edilir?

Sarkık kollardan kurtulmanın bir yolu var mı bu görüntü az da olsa toparlanabilir mi?

Dr. Buket Yıldırım cevapladı

Kilo alınan dönemlerde kol bölgesinde biriken yağlar, yer çekiminin de etkisi ile deriyi aşağıya doğru çekerek esnetir. Zaman ve yerçekiminin etkisi ile bu doku bollaşarak sarkar. Koldaki deriye yakın bölgeyi daha da güçlendirmek ve ısı vasıtasıyla kolojen üretimini daha fazla uyarmak için. VelaShape’in termal radyo frekansı teknolojisi kullanılabilir. Cilt dokusunun üzerinden direk bağ dokusu bölgesine etki gösterebilen ve ısı veren termal radyo dalgaları ile bağ dokusunun güçlenmesi sağlanabilir.

Buket hocam iyi günler, benim şikayetim kollarımdaki sarkmalar. Lise zamanlarında çok sık kilo alıp verdiğim oldu. Ancak, 20li yaşlarımın sonuna doğru ancak kilo olarak stabil olmayı başardım. Yine de kollardaki sarkmalarımı geçiremedim, başka yerler neyse de kollarımdaki sarkmalar nasıl tedavi edilir?

Dr. Buket Yıldırım cevapladı

Kol sarkmaları için uygulanması gereken strateji, daha sıkı bir form yakalamak olmalıdır. Bu da vücut sıkılaştırma tedavilerinden faydalanmakla mümkün olabilir. Thermage CPT, Zeltiq Coolsculpting, VShape, VelaShape şikayetlerinizi gidermenize yardımcı olabilecek tedavilerden bazıları. Zeltiq Coolsculpting Cryolipolysis teknolojisi ile soğutulan yağ hücreleri düşük ısılarda yaşayamadıkları için parçalanır ve bir süre sonra da karaciğer yardımıyla vücuttan atılırlar. Bu sayede bölgedeki fazla yağ dokusundan kurtulabilmek mümkün. Bir süre sonra, şikayetin olduğu bölgede daha sıkı bir görünüm sağlayacak Thermage CPT’den faydalanılabilir. Thermage CPT; radyo dalgaları marifetiyle, cildin elastikiyetinden sorumlu kolajen dokuları uyararak yeniden üretimlerini tetikleyen bir sistem. Bunu da o dokuda kaldırabileceği kadar ısı ile kontrollü olarak hasar üretimiyle yapalabiliyor. Cihazın teninizle temas ettiği bölgede ısıyı hissetmiyorsunuz ancak alt dokular bu ısıyla uyarılıyor. İlk tepki olarak bu bağlar geriliyor, kalınlaşıyor ve kısalıyor. Bizim gevşek ciltlen toparlama ve gerginleştirme dediğimiz ilk dönem sonuçları bu bağların gerilip kısalmasından meydana geliyor, bu dokularda yaratılan kontrollü hasar, vücuda dokularını yenileme sinyali göndermesi ile gerçekleşiyor.

Doktorunuza Sorun




    MEDYADA BİZ

    @drbuketyildirim

    BİZİ TAKİP EDİN

    İLETİŞİM

    Açık Olduğumuz Saatler

    9:00am - 19:00pm
    Cumartesi: 16:00pm Pazar: Kapalı

    Adres: Kızılırmak Mahallesi, Ufuk Üniversitesi Caddesi, Next Level Loft Ofis No:4 Kat: 14 Çankaya/Ankara

    Telefon: +90 312 285 75 08

    GSM: +90 532 300 58 25

    WhatsApp: +90 530 282 23 65

    E-Mail: [email protected]

    Sidebar